utorak, 5. siječnja 2016.

Sushi ( Fitness)

Priprema

  1. 1.
    Potrebni sastojci !

  2. 2.
    Pirinac, priprema !
    Pirinac stavljamo u serpu 
  3. 3.
    Pirinac, peremo kruznim- naizmenicnim pokretima, sve dok voda ne bude cista odnosno ne bude vise mutna. 
  4. 4.
    Ispiranje pirinca 
  5. 5.
    Kada smo oprali pirinac, dodajemo vodu
    (4.5 cup - 1125ml )
  6. 6.
    Palimo sporet i podesavamo na srednju temperaturu. Poklapamo serpu i pustamo pirinac da se kuva. Kuva se sve dok ne upije svu vodu
  7. 7.
    Pirinac je gotov. Sva, voda je nestala!
    sada prelazimo da pripremimo sledece sastojke za nas super-zdravi obrok ;)
  8. 8.
    Oljustili smo i oprali : avokado, sargarepu, krastavac, papriku.
  9. 9.
    Sargarepu, iseci na stapice
  10. 10.
    Krastavac, iseci na dva dela po duzini i izvaditi sredinu (semenke) sa kasicicom.
  11. 11.
    Krastavac, stavljamo u salvetu i umotamo kako bi izvadili suvisnu vodu.
  12. 12.
    Secemo krastavac na stapice po duzini
  13. 13.
    Avokado, isecemo na dva dela. Izvadimo kost i isecemo na trake.
  14. 14.
    Surume, odvojimo od folije.
  15. 15.
    Stavljamo, surume u mikrostalnu na temperaturi od 800w (2.5 min)
  16. 16.
    Sve sastojke smo pripremili i mozemo da pravimo sushi :)
  17. 17.
    Pirinac, stavljamo na podlogu od algi (Nori)
  18. 18.
    Razvucemo sa ovakvom lopaticom po celoj podlozi ali ostavimo dva kraja 1-1.5 cm bez pirinca.
    Ova lopatica je super jer se ne lepi pirinac za nju!
  19. 19.
    Avokado, sargarepu, krastavac i papriku stavimo na pirinac.
  20. 20.
    Urolamo sve sastojke i blago stegnemo sa svih strana kako bi se svi sastojci sjedinili sa pirincem.
  21. 21.
    Rolna sa sastojcima nakon rolanja
  22. 22.
    Rolnu, secemo na kolutove ( sushi ) 
  23. 23.
    Sushi :)
  24. 24.
    I love sushi a ti? ;) :)
    Hvala, Vam sto ste odvojili vreme za ovaj recept! Nadam se, da sam Vam, omogucio da sto lakse napravite sushi i da uzivate u njemu...!
    Javite kako je Vama ispalo.
  25. Posluživanje
  26. Sushi, sluzimo hladan (normalna temperatura) .
    Ren ili washabi (japanski ren) staviti na sushi i umociti u soja sos.
    Jede se iz jednog zalogaja :)

    Prijatno !

Sastojci

  4 osobe
  • 2 Cup belog pirinca ( kocanskog-oblog ili sushi pirinca)
  • 4.5 Cup vode (1 cup- 250ml)
  • 1 pakovanje suruma
  • krastavac (svezi)
  • sargarepa
  • avokado
  • paprika
  • soja sosa
  • ren
  • malo soli
  • motalica za sushi (podloga za rolanje sushi a)

Nema komentara:

Objavi komentar