Priprema
- 1.Usitnite mladu rikulu u mužaru uz postepeno dodavanje maslinovog ulja.
- 2.Zatim dodajte nekoliko listova bosiljka, popečene pinjole i limunov sok, pa sve dobro usitnite. Na kraju začinite s Vegetom češnjak mix.
- 3.Premažite marinadu kistom preko repova kozica i cijelih škampa. Stavite marinirati u hladnjaku 90 minuta.
- 4.Marinirane kozice i škampe ispecite na roštilju.
Posluživanje
Poslužite ih premazane mješavinom maslinova ulja i limuna.
Savjet
Tijekom pečenja rakove premazujte preostalom marinadom s grančicom ružmarina.


Sastojci
4 osobe- 1 kg kozica i škampa
- Za marinadu:
- 80 g mlade rikule
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 grančica bosiljka
- 40 g popečenih pinjola
- 1 limun
- 2 žličice Vegete češnjak mixa
- Za posluživanje:
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2-4 žlice limunova soka
Nema komentara:
Objavi komentar