petak, 1. siječnja 2016.

Kozice i škampi u marinadi od rikule i bosiljka

Za pripremu ove gozbe od rakova najviše vremena oduzet će vam mariniranje. U 90 minuta sljubljivanja kozica i škampa s marinadom, spojit će se ono najbolje od okusa i mirisa svih sastojaka. Nakon kratkog pečenja na roštilju preostaje vam samo uživanje u okusima Mediterana


Priprema

  1. 1.
    Usitnite mladu rikulu u mužaru uz postepeno dodavanje maslinovog ulja.
  2. 2.
    Zatim dodajte nekoliko listova bosiljka, popečene pinjole i limunov sok, pa sve dobro usitnite. Na kraju začinite s Vegetom češnjak mix.
  3. 3.
    Premažite marinadu kistom preko repova kozica i cijelih škampa. Stavite marinirati u hladnjaku 90 minuta.
  4. 4.
    Marinirane kozice i škampe ispecite na roštilju.

Posluživanje

Poslužite ih premazane mješavinom maslinova ulja i limuna.

Savjet

Tijekom pečenja rakove premazujte preostalom marinadom s grančicom ružmarina.



Sastojci

  4 osobe
  • 1 kg kozica i škampa
  • Za posluživanje:
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2-4 žlice limunova soka

Nema komentara:

Objavi komentar