ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Šnicle od bijelog mesa s rižom i porilukom

Priprema

  1. 1.
    Meso narezati na tanke šnicle i posuti vegetom. Uvaljati u brašno, zatim u jaje i onda u klice pomiješane sa sjemenkama. Ispeći na ulju.
  2. 2.
    Rižu skuhati u vodi kojoj smo dodali žlicu vegete.
    Na maslinovom ulju popržit sitno sjeckani crveni luk. Poriluk narezati na kolutiće i dodati na crveni luk, začiniti i dinstati na laganoj vatri dok poriluk ne omekša. Dodati malo vode i kuhanu rižu te dobro promiješati.                                  
  3. Sastojci

    • Potrebni sastojci za pohanje
    • Pileće bijelo meso – narezano na tanke šnicle
    • 1 žlica vegete
    • 4 žlice brašna
    • jaja
    • 3 žlice pšeničnih klica
    • 1 žlica sjemenki lana
    • 1 žlica sjemenki sezama

Nema komentara:

Objavi komentar