utorak, 5. siječnja 2016.

Quiche s piletinom i kukuruzom


Priprema

  1. 1.
    Sastojke za tijesto pomiješajte, dobro umjesite i ostavite u hladnjaku barem pola sata a tijesto odmori.
  2. 2.

    Nasjeckajte pileći file na kockice, luk nasjeckajte na sitno. Zagrijte ulje, propržite luk, te kada dobije zlatnu boju dodajte nasjeckani file i propržite ga na luku.
  3. 3.
    Kada je piletina propržena (kratko) dodajte kukuruz i promiješajte.
  4. 4.
    Kada je tijesto odmorilo, razvaljajte ga na otp. 2 cm, te ga rasporedite po okruglome limu za pečenje. Prije toga lim svakako pouljite i pobrašnite ili jednostavno na njega stavite papir za pečenje.
  5. 5.
    Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i tijesto pecite 10- tak minuta.
  6. 6.
    Izvadite tijesto iz pećnice, na njega ravnomjerno rasporedite nadjev. Umutite sastojke za preljev pjenjačom, prelijte preko nadjeva, posipajte sa ribanim sirom i pecite na 200 stupnjeva dok se ne zarumeni.

Posluživanje

Može se jesti i toplo i hladno. Uživajte u svom quicheu i odvažite ga se praviti na još 100 načina! :)

Sastojci

  6 osoba

Nema komentara:

Objavi komentar