Priprema
- 1.CAJUN ZACIN:U manju zdjelicu stavite crvenu papriku,sol,peper,cayenne zacin,suhi oregano,timjan i vegetu.Izmjesajte.
- 2.Cesnjak isjeckajte na sitno.U cajun zacin dodajte maslinovo ulje,isjeckani cesnjak i worcestershire sos.
- 3.U zagrijanu tavu(najbolje ako imate od teskog metala-Iron skillet) stavite kozice a zatim pospite cajun sosom.Izmjesajte i neka se przi dok kozice ne dobiju pink boju.
- 4.Limun isjecite na ploske.Samo blago iscjedite limun a zatim stavite na kozice.Smanjite temperaturu i neka blago krcka.
- 5.Puter isjecite na kockice.
- 6.U kozice dodavajte POSTEPENO po 3-4 kockice putera,mijesajte, neka se otopi i tako dok ne utrosite sav puter.Skinite sa peci i posluzite vruce.
Sastojci
- 700gr kozica sa ljuspicom
- 1 limun
- 6 cena cesnjaka
- 1 zlica maslinovog ulja
- 3 zlice worcestershire sosa
- 113 gr. putera
- CAJUN ZACIN:
- 1 zlicica crvene paprike
- 1 zlicica soli
- 1 zlicica pepera
- 1 zlicica suhog oregana
- 1/2 zlicice suhog timjana
- 1/2 zlicice cayenne zacina(ako volite pikantnije dodajte 1 zlicicu)
- 1/2 zlicice vegete
Nema komentara:
Objavi komentar