petak, 1. siječnja 2016.

New Orleans BBQ shrimps

Priprema

  1. 1.
    CAJUN ZACIN:U manju zdjelicu stavite crvenu papriku,sol,peper,cayenne zacin,suhi oregano,timjan i vegetu.Izmjesajte.
  2. 2.
    Cesnjak isjeckajte na sitno.
    U cajun zacin dodajte maslinovo ulje,isjeckani cesnjak i worcestershire sos.
  3. 3.
    U zagrijanu tavu(najbolje ako imate od teskog metala-Iron skillet) stavite kozice a zatim pospite cajun sosom.Izmjesajte i neka se przi dok kozice ne dobiju pink boju.
  4. 4.
    Limun isjecite na ploske.Samo blago iscjedite limun a zatim stavite na kozice.Smanjite temperaturu i neka blago krcka.
  5. 5.
    Puter isjecite na kockice.
  6. 6.
    U kozice dodavajte POSTEPENO po 3-4 kockice putera,mijesajte, neka se otopi i tako dok ne utrosite sav puter.Skinite sa peci i posluzite vruce.

Sastojci

  • 700gr kozica sa ljuspicom
  • limun
  • 6 cena cesnjaka
  • 1 zlica maslinovog ulja
  • 3 zlice worcestershire sosa
  • 113 gr. putera
  • CAJUN ZACIN:
  • 1 zlicica crvene paprike
  • 1 zlicica soli
  • 1 zlicica pepera
  • 1 zlicica suhog oregana
  • 1/2 zlicice suhog timjana
  • 1/2 zlicice cayenne zacina(ako volite pikantnije dodajte 1 zlicicu)
  • 1/2 zlicice vegete

Nema komentara:

Objavi komentar