
Priprema
- 1.Karabatake posolite i popaprite.U tavu koja vam moze i u pecnicu dodajte puter i neka se zagrije.U to dodajte karabatake i przite oko 5-8 min. s jedne i s druge strane dok vam kozica ne dobije finu braon boju.Izvadite iz tave i ostavite sa strane.
- 2.U istoj tavi dodajte sitno sjeckani cesnjak i tucanu ljutu papriku(red pepper flakes).Przite oko 1 minutu.U to dodajte pileci temeljac,slatko vrhnje, sitno sjeckani suseni paradaiz u ulju( i ne morate ako nemate,moze i suseni),parmezan sir,suseni oregano i suseni bosiljak.
- 3.Povecajte temperaturu da prokljuca,zatim smanjite temperaturu i ostavite da se kuha jos 3-5min.Vratite pilece karabatakove u tavu sa sosom.
- 4.Stavite tavu u zagrijanu pecnicu i pecite sve zajedno oko 25-30 min.
Sastojci
- 1 salica 250 ml.
- 5-8 pilecih karabataka
- 3 zlice puter
- 4 cena cesnjaka
- 1/4 zlicice tucane ljute paprike
- 1 salica pilećeg temeljca
- 1/2 salice slatko vrhnje
- 30gr. suseni paradaiz u ulju ili suseni
- 30 gr. parmezana
- 1/4 zlicice oregana
- 1/4 zlicice suhog Bosiljka Podravka
Nema komentara:
Objavi komentar