
Priprema
- 1.Meso izrezati na vece kocke i malo proprziti na zagrijanom maslinovom ulju minut-dva.Dodati 2 solje vruce vode i kada pocne da kuha smanjiti na srednju temperaturu i kuhati oko 25 minuta i dok ne nestane vode.Zatom dodati luk i prziti desetak minuta.Dodati bijeli luk,paradaiz i zacine i na kratko proprziti.
- 2.Dodati ostatak vode i kada pocne da kuha dodati sampinjone koje ste izrezali na 2-3 komada ovisno od velicine i kada pocne da kuha ,kuhati na laganoj vatri uz povremeno mijesanje 30 minuta.
Sastojci
- 1 kg junetine ili govedine
- 6 kasika maslinovog ulja
- 1 glavica sitno sjeckanog luka
- 4 cesnja sitno sjeckanog bijelog luka
- 600 g sampinjona
- 4 lovorova lista
- 1/4 male kasike bibera u zrnu
- 1/4 male kasike tucane ljute paprike
- 1 mala kasika soli
- 2 male kasike vegete
- 2 kasike koncentrata paradaiza
- 4 solje vode
Nema komentara:
Objavi komentar