Priprema
- 1.Škampe oprati pod mlazom hladne vode i staviti u cjedilo.
- 2.Usitniti češnjak i peršun.
- 3.Na maslinovom ulju prepržiti češnjak i peršun.Dodati škampe i promješati.Preliti sa vinom i pasiranom rajčicom, dodati žličicu Vegete, posoliti i popapriti te kuhati 15-20 minuta. Povremeno promješati.Na kraju dodati 2 žlice krušnih mrvica da se umak zgusne i kuhati još par minuta.
Posluživanje
Poslužiti na tostiranim kriškama kruha ili na tankom sloju palente - prema ukusu.
Sastojci
4 osobe
- 1 kg škampa
- 3-4 žlice maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice usitnjenog peršuna
- 2 dl pasirane rajčice
- 2 dl bijelog vina
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žličica Vegete
- sol, papar
Nema komentara:
Objavi komentar