utorak, 29. prosinca 2015.

Škampi na buzaru

Priprema

  1. 1.
    Škampe oprati pod mlazom hladne vode i staviti u cjedilo.
  2. 2.
    Usitniti češnjak i peršun.
  3. 3.
    Na maslinovom ulju prepržiti češnjak i peršun.

    Dodati škampe i promješati.

    Preliti sa vinom i pasiranom rajčicom, dodati žličicu Vegete, posoliti i popapriti te kuhati 15-20 minuta. Povremeno promješati.

    Na kraju dodati 2 žlice krušnih mrvica da se umak zgusne i kuhati još par minuta.

Posluživanje

Poslužiti na tostiranim kriškama kruha ili na tankom sloju palente - prema ukusu.
                    

Sastojci

  4 osobe
  • kg škampa
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • češnja češnjaka
  • žlice usitnjenog peršuna
  • dl pasirane rajčice
  • dl bijelog vina
  • žlice krušnih mrvica
  • žličica Vegete
  • sol, papar     

Nema komentara:

Objavi komentar