Priprema
- 1.Piletinu izrezati na kocke pomijesati sa navedenim zacinima ,jogurtom,sokom od limuna i maslinovim uljem.Pokriti i ostaviti u frizider da odstoji najmanje 2 sata ili najbolje preko noci.
- 2.Stapice za siseve nakiseliti u vodi petnaestak minuta.
- 3.Pripremljenu piletinu stavljati na siseve.Ja obicno stavim 4-5 kocki piletine na jedan stapic.
- 4.Prziti siseve na rostilju dvadesetak minuta na laganoj vatri.Mozete ih isto prziti na elektricnom grillu ili u pecnici.Ako ih pecete u pecnici pecite ih na 210 stepeni oko 35 minuta ili dok fino ne porumene.
Posluživanje
Ja sam uz piletinu imala Ljetnu salatu .

Sastojci
- 5 koamda pilecih prsa bez koze i kosti
- 2 male kasike soli
- 1/2 male kasike bibera
- 1/4 male kasike tucane ljute paprike
- 2 male kasike crvene paprike
- 1 mala kasika bijelog luka u prahu
- 2 kasike sitno sjeckanog bosiljka
- 1 solja Grckog jogurta (solja 250 ml)
- sok od pola limuna
- 1/4 solje maslinovog ulja
- I jos
- 20-tak stapica za siseve
Nema komentara:
Objavi komentar