ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Babica-soparnikić(Tradicionalna Hrvatska jela)

pomogle u postupku pripreme.
  1. 1.
    Brašno prosijte, dodajte sol i toplu vodu te zamijesite srednje tvrdo tijesto. Pustite da se odmara oko sat vremena.
  2. 2.
    Opranu blitvu narežite na trakice i ostavite da se dobro osuši.
  3. 3.
    Blitvi dodajte nasjeckani luk, sol i oko 1/3 maslinova ulja.
  4. 4.
    Tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjeloj površini. Izrežite krugove (Ø 12-15 cm).
  5. 5.
    Na pola krugova rasporedite pripremljenu blitvu tako da vam 1 cm uz rub bude slobodan.
  6. 6.
    Poklopite drugim dijelom i krajeve utisnite da budu čvrsti.
  7. 7.
    Babice pospite kukuruznim brašnom.
  8. 8.
    Lim za pečenje ugrijte i na njega nenamazanog stavite babice tako da gornji dio okrenete prema dolje.
  9. 9.
    Ovisno o veličini dobijete 4-6 babica. Pecite u pećnici zagrijanoj na 230 °C 15 minuta.
  10. 10.
    Pripremite preostalo ulje i češnjak.
  11. 11.
    Pečene bobice izvadite i otresite suvišno brašno.
  12. 12.
    Okrenite na pravu stranu i malo pustite da odmore.
  13. 13.
    Premažite ih dobro pripremljenim uljem.
  14. 14.
    Babice prije posluživanja prerežite da ih je lakše konzumirati.

Posluživanje

1Izrezani soparnikić poslužite kao finger food ili kao uvodno jelo.

Savjet

Tijekom pečenja ako se napušu probodite ih vilicom.

Nema komentara:

Objavi komentar