petak, 1. siječnja 2016.

Marokanska piletina

Priprema

  1. 1.
    Zabatke operite i posusite.
  2. 2.
    U zdjelici pomijesjate brasno,cimet,kim,dumbir,crvene paprike,morsku ili krupnu sol(moze i obicna),prstohvat cayenne zacin,malo soli i pepera.Izmjesjate.
  3. 3.
    Smjesu istresite na pilece zabatke i dobro izmjesjate.
    U tavu dodajte zlicu maslinovog ili obicnog ulja i neka se zagrije.
    U to dodajte piletinu i przite oko 4-5 minuta s jedne i s druge strane. 
  4. 4.
    U zdjelici izmjesajte pileci temeljac i zlicu brasna.
    Istresite smjesu u piletinu,dodajte datule i bademe ,poklopite,smanjite temperaturu i ostavite da sve zajedno kuha oko 10 min ili dok je piletina ne bude gotova.

Sastojci

  • 1 salica 250 ml.
  • pileca zabatka
  • ZACIN:
  • 1 zlica brasna
  • 1.5 zlica cimeta
  • 1/2 zlicice kima
  • 1/2 zlicice dumbira
  • 1/2 zlicice crvene paprike
  • 1/4 zlicice cayenne paprike
  • 1/2 zlicice pepera
  • morska ili krupna ili obicna sol
  • 1 salica pileceg temeljca
  • 1 zlica brasna
  • 1/2 salice datula
  • 1/4 salice badema u listicima

Nema komentara:

Objavi komentar