Priprema
- 1.Zabatke operite i posusite.
- 2.U zdjelici pomijesjate brasno,cimet,kim,dumbir,crvene paprike,morsku ili krupnu sol(moze i obicna),prstohvat cayenne zacin,malo soli i pepera.Izmjesjate.
- 3.Smjesu istresite na pilece zabatke i dobro izmjesjate.U tavu dodajte zlicu maslinovog ili obicnog ulja i neka se zagrije.
U to dodajte piletinu i przite oko 4-5 minuta s jedne i s druge strane. - 4.U zdjelici izmjesajte pileci temeljac i zlicu brasna.Istresite smjesu u piletinu,dodajte datule i bademe ,poklopite,smanjite temperaturu i ostavite da sve zajedno kuha oko 10 min ili dok je piletina ne bude gotova.
Sastojci
- 1 salica 250 ml.
- 4 pileca zabatka
- ZACIN:
- 1 zlica brasna
- 1.5 zlica cimeta
- 1/2 zlicice kima
- 1/2 zlicice dumbira
- 1/2 zlicice crvene paprike
- 1/4 zlicice cayenne paprike
- 1/2 zlicice pepera
- morska ili krupna ili obicna sol
- 1 salica pileceg temeljca
- 1 zlica brasna
- 1/2 salice datula
- 1/4 salice badema u listicima
Nema komentara:
Objavi komentar