
Priprema
- 1.Quinou prelijte vodom i kad zakuha kuhajte 15 minuta.
- 2.Paprike izdubite, uklonite im sjemenke i stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu, pa ih kuhajte 10 minuta. Paprike izvadite i ohladite u hladnoj vodi.
- 3.Na zagrijanom maslacu popecite nasjeckani luk, dodajte na listiće narezane šampinjone i pirjajte dok tekućina ne ispari.
- 4.Pelate ocijedite i narežite na kockice, a tekućinu sačuvajte.
- 5.Šampinjonima dodajte protisnuti češnjak, 1 žličicu Vegete Natur, čili u prahu, na kockice narezane pelate i cherry te kratko propirjajte. Dodajte kuhanu quinou i promiješajte, a prema potrebi posolite i popaprite.
- 6.Passatu pomiješajte s tekućinom od pelata, 1 žličicom Vegete i šećerom. Ulijte u vatrostalnu posudu. Paprike napunite pripremljenim nadjevom i posložite po umaku od rajčice. Ako je ostalo nadjeva dodajte ga uz paprike.
- 7.Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta. Preko paprika rasporedite mozzarellu narezanu na ploške i pecite još 5 minuta.
Posluživanje
Poslužite posipano svježe narezanim bosiljkom.
Savjet
Umak od rajčice ne smije biti jako gust pa ga je potrebno razrijediti vodom, a možete ga dodatno obogatiti i 1 žlicom maslinova ulja.
Sastojci
4 – 6 osoba- 140 g quinoe
- 300 ml vode
- 6 srednjih paprika za punjenje (oko 500 g)
- 2 žlice maslaca
- 60 g luka
- 500 g šampinjona
- 1 Pelat Podravka (400 g)
- 2 češnja protisnutog češnjaka
- 2 žličice Vegete Natur
- malo Chilija mljevenog Podravka
- 2 žilice cherryja (likera od višnje)
- sol
- Crni papar mljeveni Podravka
- 300 ml Passate Podravka
- 1 žličica šećera
- 200 g mozzarelle
- 1 žlica svježe narezanog bosiljka
Nema komentara:
Objavi komentar