utorak, 5. siječnja 2016.

Paprika punjena nadjevom od quinoe

elite li isprobati punjene paprike bez mesa, upotrijebite quinou, “superžitaricu” koja je vrlo bogata bjelančevinama. Novina je i pečenje nadjevenih paprika u pećnici s dodatkom mozzarelle i bosiljka. Pravi vizualni i okusni doživlja
Paprika punjena nadjevom od quinoe

Priprema

  1. 1.
    Quinou prelijte vodom i kad zakuha kuhajte 15 minuta.
  2. 2.
    Paprike izdubite, uklonite im sjemenke i stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu, pa ih kuhajte 10 minuta. Paprike izvadite i ohladite u hladnoj vodi.
  3. 3.
    Na zagrijanom maslacu popecite nasjeckani luk, dodajte na listiće narezane šampinjone i pirjajte dok tekućina ne ispari.
  4. 4.
    Pelate ocijedite i narežite na kockice, a tekućinu sačuvajte.
  5. 5.
    Šampinjonima dodajte protisnuti češnjak, 1 žličicu Vegete Natur, čili u prahu, na kockice narezane pelate i cherry te kratko propirjajte. Dodajte kuhanu quinou i promiješajte, a prema potrebi posolite i popaprite.
  6. 6.
    Passatu pomiješajte s tekućinom od pelata, 1 žličicom Vegete i šećerom. Ulijte u vatrostalnu posudu. Paprike napunite pripremljenim nadjevom i posložite po umaku od rajčice. Ako je ostalo nadjeva dodajte ga uz paprike.
  7. 7.
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta. Preko paprika rasporedite mozzarellu narezanu na ploške i pecite još 5 minuta.

Posluživanje

Poslužite posipano svježe narezanim bosiljkom.

Savjet

Umak od rajčice ne smije biti jako gust pa ga je potrebno razrijediti vodom, a možete ga dodatno obogatiti i 1 žlicom maslinova ulja.

Sastojci

  4 – 6 osoba

Nema komentara:

Objavi komentar