četvrtak, 7. siječnja 2016.

Biftek s paškim sirom

Kraljevski dio mesa, kraljevski sir i kraljevski dodatak jelima neodoljiva je kombinacija koju bi svatko poželio


Priprema

  1. 1.
    Juneći biftek narežite na 4 dijela te ga pospite paprom i Vegetom.
  2. 2.
    Na maslinovom ulju ga popecite s obje strane, pa dodajte zgnječeni češnjak, natrganu grančicu ružmarina i lovorov list.
  3. 3.
    Podlijte s prošekom da dobijete karamel umak, a po potrebi podlijte i s malo vode (do 50 ml).
  4. 4.
    Pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari.
  5. 5.
    Biftek izvadite na tanjur, a ostalo bacite.
  6. 6.
    U međuvremenu pripremite umak tako da u posudi zajedno pomiješate naribanu koricu naranče, nasjeckani peršin, usitnjene kapare i iscijeđeni narančin sok.

Posluživanje

Biftek po dužini prerežite na pola i servirajte na tanjur uz kuhano povrće, posut krupno naribanim paškim sirom i sve prelijte pripremljenim umakom.

Uz ovako pripremljeni biftek najviše prijaju kuhane šparoge ili prokule kratko popržene na zagrijanom maslacu.

Savjet

Biftek je prije posluživanja, potrebno ostaviti  5 minuta da odmori kako bi se sokovi u mesu stabilizirali, što će odresku osigurati posebnu sočnost. Vlakna će se ohladiti, opustiti i zadržati sokove u mesu.



Sastojci

  4 osobe

Nema komentara:

Objavi komentar