petak, 1. siječnja 2016.

Burger od tunjevine

Priprema

  1. 1.
    Tunu ocijedite i pomiješajte sa skuhanom ocijeđenom zobenom kašom.
  2. 2.
    Smjesi dodate nasjeckani češnjak, peršin, bjelanjke, papar i krušne mrvice - toliko da dobijete smjesu od koje možete lako oblikovati burgere i na kraju 1 žlicu Vegete.
  3. 3.
    Od smjese oblikujte burgere promjera peciva.
  4. 4.
    Burgere pržite na roštilj tavi, na maslinovom ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju s obje strane.
  5. 5.
    Dok se burgeri peku, pecivo prerežite popola.
  6. 6.
    Na istoj tavi zagrijte peciva, a u međuvremenu napravite umak od kiselog vrhnja, kečapa i svježeg bosiljka.
  7. 7.
    Na pecivo stavite list zelene salate, pa crveni luk i potom rajčicu, zatim prženi burger od tune, i konačno malo umaka.

Posluživanje

Poklopite drugom polovicom peciva i poslužite!

Mala tajna

Bjelanjak nam služi da dobro povežemo tunjevinu i žitarice. Ako ne smijete konzumirati jaja – nema problema, umjesto bjelanjaka upotrijebite malo Gussnela!

Napomena

Burgeri od tune izvrsna su zamjena za masnije i kaloričnije inačice od crvenog mesa.




Sastojci

  6 osoba
  • Za posluživanje:
  • 4 komada hamburger peciva
  • 4 lista zelene salate
  • 4 lista crvenog radiča
  • 100 g svježe rajčice (1 komad)
  • ljubičasti luk
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 50 g Ketchupa blagog Podravka
  • 1 žlica svježe narezanog bosiljka

Nema komentara:

Objavi komentar