Priprema
- 1.Tunu ocijedite i pomiješajte sa skuhanom ocijeđenom zobenom kašom.
- 2.Smjesi dodate nasjeckani češnjak, peršin, bjelanjke, papar i krušne mrvice - toliko da dobijete smjesu od koje možete lako oblikovati burgere i na kraju 1 žlicu Vegete.
- 3.Od smjese oblikujte burgere promjera peciva.
- 4.Burgere pržite na roštilj tavi, na maslinovom ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju s obje strane.
- 5.Dok se burgeri peku, pecivo prerežite popola.
- 6.Na istoj tavi zagrijte peciva, a u međuvremenu napravite umak od kiselog vrhnja, kečapa i svježeg bosiljka.
- 7.Na pecivo stavite list zelene salate, pa crveni luk i potom rajčicu, zatim prženi burger od tune, i konačno malo umaka.
Posluživanje
Poklopite drugom polovicom peciva i poslužite!
Mala tajna
Bjelanjak nam služi da dobro povežemo tunjevinu i žitarice. Ako ne smijete konzumirati jaja – nema problema, umjesto bjelanjaka upotrijebite malo Gussnela!
Napomena
Burgeri od tune izvrsna su zamjena za masnije i kaloričnije inačice od crvenog mesa.
Sastojci
6 osoba- 2 Eva tuna komada u vlastitom soku
- 300 g kuhane zobene kaše
- 1 žličica fino kosanog češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 jaja (bjelanjci)
- Crni papar mljeveni Podravka
- 50 g krušnih mrvica
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica Vegete
- Za posluživanje:
- 4 komada hamburger peciva
- 4 lista zelene salate
- 4 lista crvenog radiča
- 100 g svježe rajčice (1 komad)
- 1 ljubičasti luk
- 100 g kiselog vrhnja
- 50 g Ketchupa blagog Podravka
- 1 žlica svježe narezanog bosiljka
Nema komentara:
Objavi komentar