
Priprema
- 1.Meso bi bilo idealno marinirati noć prije i ostaviti u posudi u hladnjaku.Ali ako nemate vremena marinirajte junetinu narezanu na trakice otprilike 1h u ulju i začinima(možete koristiti već pripremljene mješavine začina za mesne marinade, koje se mogu naći u trgovinama ili koristite običnu Vegetu i začine koje volite).
- 2.Ocijedite višak ulja iz mariniranog mesa i zagrijte duboku tavu ili wok(ja koristim wok i meso bude sočnije).Stavite pržiti meso i poklopite posudu za pečenje da se zadrže sokovi i arome marinade, povremeno okrenite da komadići budu ravnomjerno poprženi.Pržite otprilike 25 min na umjerenoj vatri.
- 3.U međuvremenu narežite salatu na trakice, rajčicu na kockice, luk na kolutove.Pomiješajte sastojke za umak.
- 4.Sir naribajte, a lepinje razrežite i stavite u toster te ostavite da korica bude lagano hrskava.
- 5.“Stostane” lepinje razdvojite, stavite umak, meso i pospite sirom, zagrijte u mikrovalnoj ili običnoj pećnici dok se sir ne rastopi.
- 6.Na rastopljeni sir stavite luk, pa salatu, pa rajčice, poklopite gornjom stranom lepinje.
Posluživanje
Ako koristite šlapicu prerežite je na polovine,pa razrežite prije stavljanja u toster.Ako nemate toster možete kruh kratko zagrijati u prećnici.Ovako pripremljen kebab je dostojna zamjena pravom kebabu.Umijesto junetine možete koristiti bilo koje drugo meso npr. piletinu.
Sastojci
4 osobe- Osnovni sastojci
- 400 g junećeg buta(u šniclama)
- pola glavice zelene salate(kristalke)
- 2-3 kom svježe rajčice
- 1 glavica luka
- 4 lepinje(ili 2 šlapice tj. ciabate)
- 100 g sira Goude
- Umak
- 3 žlice majoneze
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice kečapa
- prstohvat čilija
- prstohvat soli i papra
Nema komentara:
Objavi komentar