ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Zagrebački odresci

Ne tako davno tipičan zagrebački nedjeljni ručak započeo bi domaćom juhicom, ajngemahtecom, nastavio se punjenim odreskom od teletine, uz prilog rizi-bizi, a za desert – kremšnite s čokoladom. Zagrebačke, dakako!

riprema

  1. 1.
    Narezane odreske potucite batom za meso i pospite Vegetom.
  2. 2.
    Na polovicu svakog odreska stavite ploške prešane šunke i sira. Odreske preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama.
  3. 3.
    Ovako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice.
  4. 4.
    Odreske pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 5 minuta.
  5. 5.
    Za prilog, rižu skuhajte, ali ne do kraja, i ocijedite.
  6. 6.
    Na maslacu popecite nasjeckani luk, a zatim pirjajte podlijevajući vodom dok luk ne omekša.
  7. 7.
    Dodajte grašak, pola količine Vegete i oko 100 ml tople vode. Kuhajte dok grašak ne omekša.
  8. 8.
    Na kraju umiješajte rižu, pospite preostalom Vegetom i dodajte još 100 ml tople vode. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.

Posluživanje

Rizi-bizi popaprite i poslužite kao prilog uz zagrebački odrezak.

Savjet

Nadjevene odreske možete dobro potući batom za meso. U tom ih slučaju ne morate pričvrstiti čačkalicama.

Sastojci

  4 osobe
  • 600 g telećih odrezaka
  • 1 žlica Vegete
  • 100 g prešane šunke (narezane na ploške)
  • 150 g sira ementalera (narezanog na ploške)
  • ulje za pečenje

Nema komentara:

Objavi komentar