riprema
- 1.Narezane odreske potucite batom za meso i pospite Vegetom.
- 2.Na polovicu svakog odreska stavite ploške prešane šunke i sira. Odreske preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama.
- 3.Ovako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice.
- 4.Odreske pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 5 minuta.
- 5.Za prilog, rižu skuhajte, ali ne do kraja, i ocijedite.
- 6.Na maslacu popecite nasjeckani luk, a zatim pirjajte podlijevajući vodom dok luk ne omekša.
- 7.Dodajte grašak, pola količine Vegete i oko 100 ml tople vode. Kuhajte dok grašak ne omekša.
- 8.Na kraju umiješajte rižu, pospite preostalom Vegetom i dodajte još 100 ml tople vode. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.
Posluživanje
Rizi-bizi popaprite i poslužite kao prilog uz zagrebački odrezak.
Savjet
Nadjevene odreske možete dobro potući batom za meso. U tom ih slučaju ne morate pričvrstiti čačkalicama.
Sastojci
4 osobe- 600 g telećih odrezaka
- 1 žlica Vegete
- 100 g prešane šunke (narezane na ploške)
- 150 g sira ementalera (narezanog na ploške)
- ulje za pečenje
- Za paniranje:
- 80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 3 jaja
- 100 g krušnih mrvica
Nema komentara:
Objavi komentar