Priprema
1.
- 1U tavi na pola količine maslaca popecite sitno nasjeckani luk i poriluk.
- Kad lagano požuti, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak i kratko popirjajte
- Juneće meso narežite na kockice i pospite Vegetom da se marinira
- U većoj posudi na ulju ispržite junetinu, kad je meso popečeno, pospite ga brašnom.
- U lonac dodajte pirjano povrće iz prve tave, mlake vode (oko 500 ml), koncentrat rajčice, lovor, temeljac i sitno nasjeckane suhe šljive.
- Podlijte pivom i pirjajte oko 1 sat. Povremeno promiješajte i dodajte još vode ako je pregusto
- Nakon sat vremena dodajte pancetu i narezane gljive koje ste prethodno popržili na maslacu.
- Pirjajte sve skupa još 15 minuta dok meso potpuno ne omekša
Posluživanje
Gulaš poslužite s kuhanim ili pire krumpirom.Savjet Na isti način možete pripremiti i janjetinu.
Nema komentara:
Objavi komentar