ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Irski gulaš (Irish stew)

Priprema 

1.
  1. 1
    U tavi na pola količine maslaca popecite sitno nasjeckani luk i poriluk.
  2. Kad lagano požuti, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak i kratko popirjajte
  3. Juneće meso narežite na kockice i pospite Vegetom da se marinira
  4. U većoj posudi na ulju ispržite junetinu, kad je meso popečeno, pospite ga brašnom.
  5. U lonac dodajte pirjano povrće iz prve tave, mlake vode (oko 500 ml), koncentrat rajčice, lovor, temeljac i sitno nasjeckane suhe šljive.
  6. Podlijte pivom i pirjajte oko 1 sat. Povremeno promiješajte i dodajte još vode ako je pregusto
  7. Nakon sat vremena dodajte pancetu i narezane gljive koje ste prethodno popržili na maslacu.
  8. Pirjajte sve skupa još 15 minuta dok meso potpuno ne omekša  

    Posluživanje

    Gulaš poslužite s kuhanim ili pire krumpirom. 

    Savjet  Na isti način možete pripremiti i janjetinu.  

Nema komentara:

Objavi komentar