Priprema
- 1.Na zagrijanom maslinovom ulju popržite mljeveno meso do zlatnožute boje.
- 2.Dodajte papriku narezanu na rezance, a zatim i narezane tikvice. Sa strane u posudi izmiješajte sadržaj Fanta bolognese s 500 ml vode i dodajte jelu.
- 3.Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje, a po potrebi i lagano podlijevajte vodom. Pred kraj ulijte passatu, još kratko pirjajte, pa dodajte cherry rajčice narezane na pola te po potrebi posolite i popaprite.
Posluživanje
Servirajte s kuhanim špagetima. Po želji poslužite s naribanim parmezanom ili posuto listićima bosiljka.
Savjet
Umjesto špageta možete upotrijebiti i tjesteninu poput penna, fusilla ili pužića.
Sastojci
4 osobe
- 500 g mljevenog mesa (junetina)
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žuta paprika (150 g)
- 1 tikvica (150 g)
- 150 g cherry rajčica
- 1 Fant mješavina za špagete bolognese
- 100 ml Passate Podravka
- sol
- Crni papar u zrnu Podravka
- 400 g Tjestenine (Spaghetti) Podravka
Nema komentara:
Objavi komentar