- 1.
Uzmite ranjiku dodajte vodu da zakipi, kad zakipi dodajte pastu da se kuha.
- 2.
U jednu posudu stavite malo maslinovog ulja i nek se malo ugrije, uzmite jedan luk i nasjeckajte sitno i dodajte u posudu da se lagano dinsta.
- 3.
Gljive uzmite i nasjeckajte na male kolutice i dodajte u posudu da se dinsta.
- 4.
Crvenu papriku izrezite na tanko te dodajte da se dinsta, dodajte nasjeckanu salamu i grasak i dalje da se lagano dinsta.
- 5.
Sklonite posudu na stranu i nek se smjesa ohladi.
- 6.
U maloj posudi izmutite jaja, vrhnje, vegetu sol i papra.
- 7.
Skuhanoj i ocjedenoj pasti dodajte smjesu sa jajima i smjesu sa gljivama, sve lijepo pomjesajte.
- 8.
Isipajte u okruglu posudu koju ste podmazali sa malo margarina te posipajte narendani parmezan odozgo.
- 9.
Ukljucite rernu da se malo ugrije, u ugrijenu rernu stavite frittata da se pece za 25 do 30minuta (170stupnjeva za 30minuta).
-
Nema komentara:
Objavi komentar