PRIPREMA
1 kg škarpine
3 glavice luka
4-5 češnja češnjaka
pola vezice peršina
1/2 kg svježe sjeckane rajčice
1 dl vina
limun narezan na kolutove
maslinovo ulje,sol,papar
3 glavice luka
4-5 češnja češnjaka
pola vezice peršina
1/2 kg svježe sjeckane rajčice
1 dl vina
limun narezan na kolutove
maslinovo ulje,sol,papar
Ugrijati ulje i staviti isjeckani luk da se izdinsta.
Složiti ,na izdinstanu kapulu, izrezanu očišćenu škarpinu i ostaviti da lagano kuha 10-ak min. dok riblje meso ne pobijeli (ne miješati, samo protresti!)
Dodati rajčice, isjeckani češnjak i peršin, vino, vode da prekrije ribu.
Složiti ,na izdinstanu kapulu, izrezanu očišćenu škarpinu i ostaviti da lagano kuha 10-ak min. dok riblje meso ne pobijeli (ne miješati, samo protresti!)
Dodati rajčice, isjeckani češnjak i peršin, vino, vode da prekrije ribu.
Posoliti, popapriti i staviti 3-4 koluta limuna.
Nikako ne miješati, samo protresti i ostaviti lagano kuhati sat vremena.
Kao prilog možete skuhati krumpir ili palentu.Dobar tek
Nikako ne miješati, samo protresti i ostaviti lagano kuhati sat vremena.
Kao prilog možete skuhati krumpir ili palentu.Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar